Het is lente, de tijd van het jaar waarin nieuw leven gevierd wordt.
Na de verstilling van de winter vind ik het een genot om te ervaren hoe de wereld tot leven komt. Zoveel levenskracht, speels, vol liefde en mysterie. Met ieder nieuw leven toont moeder aarde hoe groots en heilig haar wijsheid is.
Deze lammetjes, zo vol leven, zijn de avond ervoor geboren. Het zien van deze bundeltjes energie doet mij denken aan ons als mens. Dat wij ook zo open en puur ter wereld komen en vervolgens allen op onze eigen manier onszelf terughouden. Onze energie inperken en niet vrijuit laten stromen, uit angst. Door pijnlijke ervaringen in onze jeugd waarin we zijn afgewezen staan er beschermers in ons op om ons, in de toekomst, te beschermen tegen deze pijn. Op zich een goede intentie, al slaat de uitvoering ervan vaak de plank mis en zorgt de bescherming voor een terughouden van onze levensenergie.
Een vriendin van mij, Inèz Derksen (zie foto), heeft een toneelstuk gemaakt over deze beschermers. Ze heeft een theatergezelschap voor de hele familie en heeft een voorstelling geregisseerd ‘Joris & de Drakentemmers’. Helaas is de voorstelling vanavond voor het laatst, maar er is ook een luister-cd genaamd ‘Stemmen in je Kop’. Een aanrader voor jong en oud. Mijn ervaring is dat het zeker voor kinderen/ jongeren een mooie manier is om in gesprek te kunnen gaan over hun draken. Een creatie met een diepere laag voor een wereld waarin we onze draken in hun bek durven kijken en onze energie weer meer in vrijheid mogen ervaren.
Ik voel mijn eigen draak in het in de wereld brengen van deze website. Deze is ontstaan op de basisschool, toen ik werd afgewezen met zingen. Mijn stem was te laag, dus ik kon beter geluid maken met een triangel. Zo pijnlijk om afgewezen te worden bij het laten klinken van je eigen geluid. Gelukkig is mijn draak inmiddels aardig getemd en weerhoudt deze mij niet meer om mezelf te laten zien. Ik ben blij met de persoonlijke sfeer van deze site, waarin ik juist wat meer van mezelf en inspirerende creaties van anderen kan delen met de wereld.

https://www.hetlaagland.nl/voorstellingen/joris-de-drakentemmers/