Foto: Portugal, 2018; Evora

Bewust Ouderschap

Vanuit mijn professionele en persoonlijke ervaring staat in bewust ouderschap centraal dat je met liefdevolle aandacht in verbinding bent met jezelf en elkaar. Dit betekent dat het niet zo is dat je altijd met elkaar op de roze wolk zit, want zo zit het ouderschap/ leven niet in elkaar. Het gaat wel over met compassie (liefdevolle aandacht) bij jezelf en de ander zijn, met alles wat er in het moment is. Dus ook als er spanningen zijn, je oververmoeid bent, het allemaal even teveel is, ook op die momenten steun zoekt en samen in het ouderschap staat. Soms is het fijn om hier de steun van een onafhankelijk persoon met een frisse blik bij te vragen Zo krijg je helder hoe je zelf en/of samen het ouderschap vorm wil geven.

Voorbeelden van groeivragen:

  • Jullie willen je graag bewust openstellen voor het krijgen van een kindje en willen samen afstemmen wat bewust ouderschap concreet voor jullie betekent.
  • Je wil jouw intuïtie voelen en volgen in jouw (toekomstig) ouderschap.
  • Je bent zwanger of net bevallen en wilt dieper voelen in wat dit met je/ jullie gedaan heeft en doet.
  • Jullie willen ondersteuning in hoe je het gedrag van jullie baby kunt lezen, zodat je/ jullie vertrouwen voelen als ‘jonge’ ouders.
  • Hoe blijf je als partners in verbinding nu er kinderen zijn?