Foto: Canada 2017, Atlin

Verbonden ademworkshop

Ademen is een van de belangrijkste pijlers van ons wezen. Allereerst natuurlijk fysiek vanwege de zuurstoftoevoer, maar daarnaast is de adem ook diep verbonden met ons denken, emoties en zingeving/ spiritualiteit. De adem is een brug tussen de tastbare en ontastbare wereld. 

Mogelijk heb je weleens gekeken naar een baby’tje wat ademt; dat doet ze met haar hele lijf. Door ervaringen in ons leven gaan we echter onze adem beperken en controleren, als manier om onze gedachten en gevoelens te beheersen. Dit gebeurt vaak op een onbewuste laag. Gevolg is dat veel mensen helaas oppervlakkig gaan ademen. Een van de effecten hiervan is dat je het gevoel kunt hebben niet voluit te kunnen leven.

Bewust verbonden ademen is een holistische, intuïtieve manier van ademen. Hierbij worden de in- en uitademing continu met elkaar verbonden. Dit brengt ons in contact met ons onderbewustzijn, met onze dieperliggende overtuigingen, onderdrukte gedachten en gevoelens. Via de adem worden we ons bewust van dieperliggende patronen en overtuigingen. Belangrijk element in het verbonden ademwerk is het voelen van de gevoelens die opkomen, omdat ze dan geïntegreerd kunnen worden en er heling plaatsvindt. Het aanwezig zijn in ons lichaam en een diepere ontspanning ervaren helpt ons om te openen voor onze ervaring in het moment en voor nieuwe perspectieven. We kunnen meer ruimte en moeiteloosheid gaan ervaren. We gaan meer leven vanuit onze essentie, met alle keuzes die daarbij passen.

Samen ademen is krachtig, er ontstaat namelijk een energetisch veld door samen te ademen. We voelen ons in ons dagelijks leven vaak afgescheiden en in de cirkel komen universele thema’s naar voren. Dit proces werkt verbindend en helend op een diepe laag.

Dit is een workshop waarin je begeleid wordt in de bewust verbonden adem. Het is voor mensen die graag kennis willen maken met de techniek en voor mensen die al ervaring hebben met ademwerk, die het fijn vinden dit in groepsverband te doen. Het kan fijn zijn regelmatig een ademsessie te doen om zo je adem open te houden en je levend en vrij te voelen. Ook krijg je tips om de kracht van adem in je dagelijks leven te integreren.

De workshop duurt ongeveer 2 uur. Na een korte kennismaking en uitleg is het tijd voor de ademsessie. Naderhand is er tijd om ervaringen uit te wisselen, voor wie daar behoefte aan heeft, onder genot van een kop thee.

Het is prettig om kleding aan te trekken die gemakkelijk zit. Verder hoef je niets mee te nemen.


Data in voorjaar 2023 zijn:

16 Juni van 10.00- 12.00 uur (inloop vanaf 9.45)

Najaar 2023:

20 Oktober van 10.00 -12.00 uur (inloop vanaf 9.45)

13 November van 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.15)

Kosten van de workshop zijn € 40,-

Ik werk in een veilige setting met maximaal 5 mensen.

Er zijn enkele contra-indicaties, namelijk zwangerschap, actieve psychose, schizofrenie, astma (overleg dan even met me). Wanneer je nog last hebt van stevig trauma dan kan het ademen in een groep overweldigend zijn en is een individuele sessie raadzamer.

Ik geef ook individuele ademsessies. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Via de email (sabine@praktijklevenspad.com) of app (0643137415) kun je je aanmelden hiervoor.